Ta tåget till Stockholm

Göteborg och Västkusten i all ära, men ibland behöver man ju luftombyte. Då kan en tur till Stockholm vara ett alternativ. Centralstationen i Göteborg ligger precis som namnet antyder mitt i stan, och härifrån tar du lätt ett tåg till huvudstaden.

Om du vill kunna jobba fastän du inte är i Göteborg kan du utnyttja ett co-working space i Stockholm. Där har du tillgång till allt du behöver för att kunna arbeta, som internet, mötesrum, telefoner och videokonferensutrustning. Eftersom det finns co-working space i Göteborg också kan det här vara en smart kontorslösning för dig som vill ha möjlighet att välja själv var du arbetar.

Men, åter till Stockholm. Det var kanske inte bara för att jobba som du ville åka dit?

Börja dagen på bästa sätt

Om du tar ett tidigt tåg till Stockholm anländer du i lagom tid för frukost. Och i Stockholm finns det massor med frukosthak. Två av våra favoriter är Pom och Flora, som serverar gröt, smoothie bowls och smörgåsar, och Nytorget 6, där du kan få det mesta i frukostväg som croissanter, pancakes, gröt, yoghurt och chiapudding bland annat. Givetvis finns det fantastiskt gott kaffe på båda ställena, så du behöver inte känna dig tvungen att bälga i dig av tåg-kaffet.

Ta vara på dagen

Om vädret är vackert tycker vi att du ska promenera runt i stan för att verkligen njuta av dess skönhet. Gamla stan, Djurgården, Kungsträdgården och Vasastan är alla vackra områden med olika sorters arkitektur och parker.

Vill du hellre få dig lite kultur till livs passar du på att besöka något museum. Fotografiska är alltid en bra upplevelse. Under början av 2020 visas utställningar av bland andra Pentti Sammallahti, Malin Fezehaj och Maria Friberg. Millesgården på Lidingö är också ett ljuvligt museum, där det just nu visas en utställning av bland andra Hilma af Klint.

Ett besök på Vasamuseet tar oss alla tillbaka till skolan, men ger en extra dimension till historien. Det är lättare att ta till sig fakta och information när man faktiskt kan se fartyget och få en känsla för hur människor levde ombord.

Ät en bra lunch

När du blir hungrig är det dags för en sen lunch. Testa Barobaos lunch om du vill äta bao, eller A bowl om du vill äta en poké bowl. Eller, för all del, om du inte åt frukost på Pom och Flora kan du luncha där, för de serverar frukost hela dagen fram till 16.

Efter lunchen är det dags att ta sig till tåget igen, för att komma hem till Sveriges framsida innan det är läggdags.