Göteborg är en charmig stad med ett stort nöjesutbud. Här finns det även många coola och unika hotell i flera prisklasser. Nedan finner du de bästa.

Pigalle

Pigalle är ett av Göteborgs mest omtalade hotell. Flärdfullt och fransk lyx är två passande beskrivningar på detta hotell. I en sann Moulin Rouge-stämning kan gästerna dricka exklusiv champagne i hotellbaren eller bo i ”världens mest dekadenta hotellsvit” enligt tidningen Vogue. Byggnaden är från år 1749, men rummen är färgstarka och moderna. Alla rum är unika, vilket gör det extra roligt att besöka detta hotell flera gånger. Detta är ett väldigt romantiskt hotell som passar perfekt för par. Det ligger mitt i centrala Göteborg med fem minuters promenad till Centralstationen och femton minuter till Avenyn. Åldersgränsen för detta hotell är 25 år. Detta lyxiga hotell erbjuder 60 olika rum från 1600 kronor natten. För att boka ett specifikt rum är det bästa att kontakta hotellet direkt istället för att boka via en bokningstjänst.

Hotel Royal

Anrika Hotel Royal slog upp portarna år 1852 och är Göteborgs äldsta hotell. Många av inredningsdetaljerna är bevarade från 1800-talet. Hotellet är vackert och fräscht med alla bekvämligheter. Det centrala läget nära Centralstationen och den trevliga personalen gör det till ett utmärkt boendealternativ i mellanklassen. Ett enkelrum kostar från 795 kronor och dubbelrum kostar från 1 100 kronor per natt.

Slottsskogens vandrarhem

Slottsskogens vandrarhem är ett perfekt alternativ för dig med liten budget. Boendet är otroligt fräscht med en nyrenoverad bastu. Läget är mycket centralt i vackra Linnéstaden. Här har du nära till härliga restauranger, coola barer, vacker arkitektur och mycket mer. Långgatornas uteliv ligger i närheten, men på ett tillräckligt långt avstånd. Det finns flera olika rumsalternativ. Det billigaste är flerbäddsrummen, men om du vill ha eget badrum och bekvämligheter kan du välja mellan enkelrum, dubbelrum och lägenhet. Varje morgon serveras en generös frukostbuffé. Ett dubbelrum kostar från 500 kronor natten.