Västkusten har många härliga spahotell som passar lika bra att besöka på sommaren som på vintern. Varma och salta klippor varvas med spabehandlingar och jacuzzi. På vintern värmer bastun skönt efter ett dopp i det kalla havet. Få saker är så avkopplande som att vara på ett spa som ligger nära havet. Kombinationen ger det bästa av två världar. Nedan finner du en lista med några av västkustens bästa spahotell.

Stenungsbaden

Stenungsbaden Yacht Club är ett prisbelönt spahotell på södra Stenungsön i närheten av Göteborg. Hit tar du dig enkelt med buss, tåg, bil eller båt. Hotellet har vunnit ”World Luxury Spa Awards” tre år i rad. Du kan besöka detta spa året runt. Här finns allt du kan önska dig på ett spa – bastuflotte, varma källor, jacuzzi och mycket mer. Dessutom har de ett brett utbud av spabehandlingar för dig som vill lyxa till det med en massage, ansiktsbehandling eller en skrubb. Samtliga produkter kommer från märket Kerstin Florian. Här finns även ett gym för de som vill kombinera träningen med ett spabesök. Det går att boka dagspaket på spat om man inte vill bo över. Med andra ord finns det något för alla här.

Smögens Hafvsbad

Smögens Hafvsbad är ett anrikt spahotell i Smögen i Bohuslän. Förr i tiden, från och med år 1900, var detta hotell en kuranstalt för de rika. Idag erbjuder hotellet lyxiga behandlingar, exempelvis deras berömda massage med varma stenar. Du kan även köpa ett spakit där du kan skapa din egna sparitual. Här finns även gym, yoga och andra gruppaktiviteter som ingår i spaentrén.

Vann

Vann Spa Hotell och Konferens ligger i Brastad vid Gullmarsfjorden i Bohuslän. Detta spa är stort med åtta pooler i olika storlekar. Temperaturen i dessa varierar med allt ifrån iskallt till mycket varmt. Här finns även varma utomhuskällor, en unik skogspool där du kan lyssna på avslappnande fågelkvitter, bastu, gym och mycket mer.