Bohusläns klippor och salta hav är något unikt. På Västkusten finns det något för alla smaker och plånböcker. Billiga vandrarhem, avkopplande spahotell, familjära pensionat och lyxiga hotell finns alla representerade på Västkusten. Här hittar du de bästa boendena i olika prisklasser.

Sea Lodge

Sea Lodge är en pärla i Bohuslän. Här bor du mycket nära den berömda Smögenbryggan och vacker havsnatur. Detta gör hotellet till ett mycket populärt alternativ på sommaren, framför allt midsommar, när det är många festligheter som pågår i Smögen. Här finns även en mycket bra restaurang med en fantastisk uteservering samt konferensmöjligheter och pool. Deras granitbad är ute på klipporna och ger hotellgästerna möjlighet att njuta av utsikten över Västerhavet samtidigt som de badar. I september finns det möjlighet att följa med på hummerfiske.

Salt & Sill

Salt & Sill på Klädesholmen på Tjörn är ett flytande hotell. Det ligger i hamnen och utgörs av sex stycken tvåvåningshus som flyter på pontoner. Läget är pittoreskt i det gamla fiskeläget, men hotellrummen är moderna. Designen är nordisk med marina färger. Här finns även en populär skärgårdskrog som erbjuder havets alla läckerheter. Ett dubbelrum kostar från 2290 kronor per natt under högsäsong.

Grand Hotel, Marstrand

Grand Hotel på Marstrand är perfekt för dig som vill bo som en kung. Rummen har en otrolig utsikt över havet och många av rummen har balkong. Hotellets restaurang Tenan är populär även bland de som inte bor på hotellet. Restaurangen har omnämnts i White guide. Alla rum har en unik inredning och ett dubbelrum kostar från 2595 kronor och uppåt.

Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret ligger i Göteborgs södra skärgård. Hit kommer du genom att ta skärgårdsbåten från Saltholmen. Denna ö är otroligt charmig och den är dessutom bilfri. Perfekt för en avkopplande semester. Pensionatet är personligt och erbjuder många aktiviteter. Här finns även en trevlig restaurang som bland annat serverar grönsaker från den egna trädgården och många delikatesser från havet.