Saker att göra i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och här finns det något för alla smaker. Nöjesparken Liseberg, den fantastiska skärgården och det myllrande utelivet är bara några av flera anledningar till att besöka ”Sveriges framsida”. Här får du tips om saker du kan göra i Göteborg.

Göteborgs skärgård

Ett måste, om du har tid, när du är i Göteborg är att besöka skärgården. Packa ned badkläder och handdukar och upptäck vad vackra Västkusten har att erbjuda. För att maximera skärgårdsupplevelsen bör du bo vid havet. Checka in på ett spahotell i Göteborg för att ta del av det bästa av Västkusten. Stenungsbaden är ett spahotell som ligger lättillgängligt från Göteborg centrum. Hit tar du dig med buss, tåg eller bil. Perfekt för den som vill kombinera stadslivet med en eller flera dagars skärgårdsliv.

Liseberg

Liseberg är Nordens största nöjespark och här hittar du allt du kan tänka dig. Här finns över 40 stycken fantastiska åkattraktioner, femkamp, spökhus och lyckohjul. Dessutom finns det ett stort antal butiker, restauranger, kaféer och glasstånd. Under sommarhalvåret anordnas många konserter här. Det är även värt att besöka Liseberg omkring Halloween och jul eftersom dekorationerna är otroligt vackra och imponerande.

Festivaler

Under sommaren är det många festivaler som intar Göteborg. Way out West i Slottsskogen är förmodligen den mest populära av dessa tack vare det centrala läget och variationen av artister. Way out West äger rum i augusti. Andra populära festivaler i Göteborg inkluderar Summerburst och Gården Music Festival i juni.

Restauranger & barer

Göteborg är fullt av hippa restauranger och barer. Levantine är en populär restaurang om det är fint väder. Den franska stilen och rosébaren i trädgården förflyttar gästerna till Medelhavet. Pelican är en bar som ligger precis intill Avenyn. Allt här är rosa och drinkarna som serveras är mycket goda. Perfekt för en fördrink innan ni fortsätter ut i myllret.