Planera vårvandring i Göteborg med omnejd

Än håller vintern tag om Sverige, men det är inte långt kvar till vindarna blir varmare och solen kommer titta fram. Under våren och försommaren finns det en mängd helger som kan utökas med en klämdag här och där, så passa på att dra nytta av vår vackra natur!

Det allra enklaste sättet att uppleva naturen i Sverige är att ge sig ut och vandra. Det finns vandringsleder snart sagt överallt, och egentligen behöver du inte ens någon led att följa om du har karta och kompass. Utöver det behöver du ett par bekväma skor eller kängor, sköna strumpor och kläder som är anpassade efter väder.

Vill du göra det hela till ett större äventyr finns det längre leder som du kan vandra under flera dagar. Då kan du behöva tält, sovsäck, liggunderlag, campingkök och matvaror. En längre utflykt kräver alltså lite mer planering, men kan också ge en större upplevelse.

Planeringen är en del av nöjet

Att ägna sig åt att planera vandringar är ett nöje i sig. Det är härligt att drömma sig bort till vackra vyer och fundera över vilka vandringar eller dagsetapper som passar just dig och din familj. Använd dig av ditt soffbord som passar in för att kunna få en bra överblick över kartor och annan information.

Planera gärna vandringarna tillsammans allihop. Då kan ni alla förbereda er på utflykten, och eventuella önskemål från familjemedlemmarna kan tas med i planeringen. Kanske är det någon som vill gå på en smal stig, någon som vill se vatten, någon som vill bestiga ett berg… Genom att göra planen tillsammans känner sig alla mer delaktiga och själva vandringen blir roligare.

Vandringar i Göteborgsområdet

Om det är första gången familjen ska ut och vandra rekommenderar vi att ni väljer en kort och lätt vandring. Sillvik, Hisingsparken eller Svartedalen är enkla att ta sig till och erbjuder naturupplevelser med vandring alldeles i närheten av staden.

Är ni sugna på längre vandringar finns det gott om leder i till exempel i Vättlefjäll, runt Delsjöarna eller Rådasjön eller varför inte ta någon etapp av Bohusleden? Även att vandra runt Bohus-Malmön är en härlig tur med mycket utsikt.