Hur du får energi inför en kommande arbetsvecka

Många upplever vardagen som stressig. Att kombinera karriär, familj, intressen, träning och allt däremellan skapar ofta mer press och oro än njutning. Att vi dessutom lever i ett samhälle där vi ständigt är uppkopplade är ytterligare en bidragande faktor till stressen. Stress har en negativ effekt på hälsan och välmåendet. Därför är det viktigt att du ser till att du ger dig själv tid för att ladda batterierna mellan varven. En avkopplande helg kan räcka för att få tillbaka energin och motivationen. Nedan får du tips på hur du får energi inför en kommande arbetsvecka.

Gå på spa

Att checka in på ett spa västkusten är bland det mest avkopplande du kan göra. Att sjunka ned i ett varmt bad nära havet får dig att glömma bort vardagsbekymmer. Att kombinera varmt och kallt bad gör det särskilt avslappnade och därför bör du kombinera jacuzzin med ett dopp i havet – oavsett årstid. För extra avkoppling bokar du in dig på en lyxig spabehandling.

Träna

Att träning har fantastiska effekter på välmåendet är ingen nyhet. Ändå är det många som hoppar över träningen när de behöver den som mest. Under stressiga tider är det extra viktigt att du ger dig själv tiden för att svettas. Det spelar ingen roll om det är löpning, styrketärning eller yoga. Det viktigaste är att du väljer en träningsform som du gillar. Kombinera gärna träningen tillsammans med ett spabesök.

Vistas i naturen

Naturen har en lugnande effekt på oss människor. Klä dig bekvämt och bege dig ut i naturen och bort från storstadsstressen. På hösten kan du bland annat gå ut och plocka svamp. På våren och försommaren är det härligt att åka ut i skärgården och bara njuta av naturen innan det är fullt av semesterfirare.

Umgås med vänner

Att umgås med goda vänner är alltid en bra idé om du vill få energi. Gör gärna någon av ovanstående aktiviteter tillsammans med en eller flera goda vänner.