Besök Västkusten!

Västkusten är något unikt och måste besökas. Inte sällan kallas skärgården norr om Göteborg för Bästkusten och det är inte svårt att förstå varför. Salta klippor, vackra fiskebyar och fantastisk mat från havet gör Västkusten till en plats som alla borde besöka.

Klipporna

Västkustens klippor är unika i sitt slag och skiljer sig från landskapet i exempelvis Stockholms skärgård. Släta klippor varvas med insprängda sandstränder. Att bada från Bohusläns klippor är för många en höjdpunkt på sommaren. Dessa klippor är karaktäristiska för Västkusten och finns överallt. Med andra ord behöver du inte åka till någon särskilt ö för att uppleva detta.

Uteliv

Västkusten består av många olika öar och här finns det något för alla. Smögen är en av de kändaste öarna med den berömda ”Smögenbryggan”. Det är ett av Sveriges mest besökta turistmål och hit kommer många turister och sommargäster. Det finns ett stort utbud av restauranger och kaféer här.

Marstrand är seglarmetropolen på västkusten. På sommaren pågår det regattor i hamnen, men du behöver inte vara seglare för att uppskatta denna badort. Salta bad, utsökta bakverk på konditorierna och skaldjurskrogar gör att de flesta hittar något som de tycker om här. Marstrand är tillsammans med Smögen ett av de bästa ställena på Västkusten för den som vill ha uteliv och fest.

Vackra fiskebyar

Västkusten består dock främst av mysiga fiskebyar som utgör ett lugnt skärgårdslandskap. Det gör västkusten till en perfekt plats för att koppla av och hämta energi. Båtluffa mellan öar för att uppleva variationen.

Mat från havet

Västkustens salta hav bjuder på många delikatesser, bland annat ostron, krabbor, räkor, musslor och hummer. Antingen kan du gå till någon av de många krogarna som serverar pinfärska råvaror från havet eller köpa och tillaga själv hemma.

Bada året om

Det passar lika bra att besöka Västkusten på sommaren som på vintern. Du kan till och med bada på vintern tack vare vinterbaden. Ett bastubad och vinterdopp kommer att ge dig ordentligt med energi.